Citronkladdkaka

Publicerad 2013-09-23 09:25:55 i Mat & Bak,

Jag kände för att testa något nytt och såg detta receptet i metro;
 
Syrlig citronkladdkaka
  • 1 citron
  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften i skål.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner smör, mjöl och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30- (40) minuter.
  4. Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass, en lakritssås, pudrat florsocker och citronzest.
Jag hade kakan 30 min i ugnen, kunde haft den lite kortare för mer "kladdighet".
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej