Citronkladdkaka

Publicerad 2013-09-23 09:25:55 i Mat & Bak,

Jag kände för att testa något nytt och såg detta receptet i metro;
 
Syrlig citronkladdkaka
  • 1 citron
  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften i skål.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner smör, mjöl och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30- (40) minuter.
  4. Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass, en lakritssås, pudrat florsocker och citronzest.
Jag hade kakan 30 min i ugnen, kunde haft den lite kortare för mer "kladdighet".
 

Alkoholfritt alternativ

Publicerad 2013-09-18 09:35:00 i Allmänt, Min bebis,

Jag har tidigare tipsat om alkoholfritt vin, men nu har jag ännu godare tips! Jag köpte från systembolaget Loxton Semillon Chardonnay, kostar 48 kr och Chill Out Zero Rosé, 44kr. Gillar man öl så tycker jag Mariestads alkoholfria är god.
 
Puss Lina
 
 

Humörsvängningar?

Publicerad 2013-09-17 15:16:00 i Min bebis,

Chris får också frågor och en som har ställts flera gånger är om mitt humör har ändrats, om jag blir lättare sur eller arg ( ingen som vågar fråga mig ;)). Men lustigt nog så tycker han att jag har blivit lugnare. Det håller jag faktiskt med om, jag känner mig inte lika lättirriterad som tidigare. Det är ju bra, får hoppas det håller i sig efter bebisens födelse också :P
 Spelade era hormoner ett spratt?
 

Cravings

Publicerad 2013-09-17 14:46:00 i Min bebis,

Har du gravidcravings??
En fråga som jag ofta får. Något speciellt som jag har varit sugen på eller bara måste ha! I början av graviditeten var jag väldigt illamående och kunde inte förstå hur någon kunde äta godis och andra sötsaker, jag blev äcklad. De som känner mig vet vilken godisråtta och fikamänniska jag är. Men efter några veckor försvann detta och jag blev sugen på lakrits och lite allt möjligt till slut..tyvärr ;)
Jag har inget speciellt som har hållit i sig hela graviditeten utan jag har snarare haft korta perioder. Till exempel saltgurka, keso, avocado och kanelbullar. Jag tyckte kanelbullar lukta ljuvligt men tyckte dock inte det var lika gott att äta som jag föreställde mig men jag fortsatte vara sugen på de..Något som jag inte tänkt på tills nyligen är att jag har ätit yoghurt en hel del det senaste till både frukost och kvällsmat. Som tur är gillar jag naturell yoghurt och har smaksatt den själv med honung, eller med en matsked hemmagjord svartvinbärssylt som jag fick av svärmor.
Känner ni igen er? Hade/har ni cravings? :)
 
Cirka 20 dagar kvar till bf ♥

Me&i

Publicerad 2013-09-08 22:26:00 i Min bebis,

 
Idag fick jag se deras höstkollektion, jättefina kläder både till små och stora. Jag fastnade för dessa mysbyxor, så fina till en färgglad body. Ska nog köpa dem när bebisen kommit :) en annan favorit var en svart jumpsuit med dödskalle på rumpan. Bra presentips också ;) 

Owls

Publicerad 2013-09-07 13:12:10 i Allmänt,

 
Då var andra uggletavlan klar :)
Måste bara säga vilket fint höstväder vi har! Jag och älskling åt frukost ute på balkongen idag, och det är september..nice :) 
Ha en trevlig helg alla!

Förberedelser

Publicerad 2013-09-04 10:38:00 i Allmänt, Min bebis,

Städning. Antar att det hör till vanligheterna att vilja städa lite extra innan bebisen kommer. Skura golv, piska mattor, lämna in ryamattan på kemtvätt, städa bakom spisen, frosta av frysen..NU ÄR DET GJORT! :) Skönt!
 
Jag kan faktiskt erkänna att jag känner mig höggravid nu. Lite smått klumpig ibland ;) Jag kan inte låta bli att tänka på min kollega som väntade tvillingar, om jag tycker det är jobbigt nu hur kände hon då? Det måste känts som en boxningsmatch i magen? :P Hon hade så fin gravidmage. Att kroppen återhämtar sig så bra, jag hade aldrig gissat att hon haft två bebisar i sin mage när jag träffade henne senast. Fantastiskt vad vi kvinnor klarar av egentligen och hur kroppen återhämtar sig!

Pussvänlig

Publicerad 2013-09-01 14:29:36 i Allmänt,

Man får inte glömma bort sitt djurs munhygien. I veckan hade jag bokat tid för Charlie hos veterinären för en tandrengöring. De tog bort all tandsten och polerat tänderna med tandpasta. Hon hade måttlig tandsten och bra tandkött så det såg okej ut. Skönt att det inte behövde dra någon tand, dyrt med tänder! För Charlie gick det på 1630kr men det var det värt! Nu har hon inte ens dålig morgonandedräkt ;) Jag har försökt borsta hennes tänder, men inte ens lyckats med bara vatten..Jag ska testa med kycklingtandkräm, får hoppas hon tycker om den :) Hundens tänder ska borstas minst 2 gånger i veckan, det har jag inte gjort kan jag säga. Hon får Plaque Off varje kväll som är effektiv mot dålig andedräkt, tandsten och plack. Mumsa på Dental Sticks emellanåt gör hon så gärna!
 
Pusspuss