Första Uggletavlan

Publicerad 2013-08-30 11:07:00 i Allmänt,

Jag har alltid tyckt om att måla. Mest att rita av på fri hand :) Nu var det ett tag sedan men har känt suget att börja igen och så här blev resultatet av min första uggletavla..
 
Ha en fin dag, kram på er!

Lilja surprise

Publicerad 2013-08-29 15:54:16 i Allmänt,

Titta så fina örhängen jag fick av min mamma och syster :) När de fick syn på örhängena i affären tänkte de på mig och att det var så min stil att de var tvungna att köpa dem till mig :) Jag blev såklart jätteglad och överraskad ♥ Gulligt av er och så glad att ni tänkte på mig, älskar er puss!
 

Fixerad i v.34+2

Publicerad 2013-08-29 15:35:27 i Min bebis,

27e Augusti var jag hos barnmorskan. Tog prover och lyssnade på hjärtljud som vanligt, låg på 150. Allt var bra. Så kände hon på magen och det visade sig att bebisen ligger med huvudet neråt på sin plats. Bebisen har fixerat sig ♥ Spännande, nu blir det ännu mer verkligt och att det faktiskt är riktigt nära! :) Vi är så nyfikna på bebisens kön och vem den är mest lik :) Hoppas bebisen får Chris bruna ögon, så fint. Späääännande!
 
 
Puss

Frukostmys på Ritz

Publicerad 2013-08-18 12:49:19 i Allmänt,

En fördel Chris har med sitt jobb är att han ibland kan jobba hemifrån. Så i onsdags passade vi på att lyxa till det med frukost på Ritz. Mysigt ♥
Det här hårda brödet köpte vi med oss, så gott! Det måste ni testa, gott med smör och ost eller bara bryta en bit till kaffet som det är. Mumsilajnen!
 
 

Cookies N Beans

Publicerad 2013-08-17 22:09:00 i Allmänt,

Idag spelade Cookies and Beans nere på slussarna. Jag har aldrig lyssnat på dem innan, jag tyckte de var bra. Kul o komma iväg och lyssna live :) Avslutade dagen med lemon curd kulglass, mmm fräsch och god, kändes somrig.
Kram Lina
 

50 dagar kvar..

Publicerad 2013-08-17 21:10:00 i Min bebis,

Idag är det 50 dagar till bebisen är beräknad! ♥ Jag kommer ihåg innan ultraljudet, det kändes som en evighet sen sa det bara swish så var jag i vecka 30, men efter det så går det lååångsamt igen. Jag vill att bebisen ska komma nu :)
 

"Synflimmer"

Publicerad 2013-08-13 20:54:00 i Min bebis,

Då har jag för andra gången fått synflimmer. Det börjar med att jag känner mig bländad och sedan börjar jag se flimmer i ena ögonvrån. Det blir mer och mer, till slut så blir det som synbortfall. Påminner om migrännanfall fast utan huvudvärken som jag nämnt tidigare. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen 1177, bra att det finns! Eftersom jag är gravid och ganska långt gången så är man orolig för havandeskapsförgiftning men eftersom flimmret började försvinna och jag inte hade några andra symptom, ex illamående så behövde jag inte åka in. Sjuksköterskan sa att det kan vara migrän fast utan huvudvärken, det visste jag inte att man kunde ha. Så vila är det som gäller nu och jag var nyligen hos barnmorskan och tog tester som visade bra så jag känner mig rätt lugn. Men alltid bra att ringa ifall!
Får jag flimmer för ögonen igen ska jag kontakta förlossningen direkt, får hoppas jag slipper det!
Någon annan som råkat ut för detta? Dela gärna med er i så fall.

Just for laughs

Publicerad 2013-08-12 09:06:00 i Allmänt,

Godmorgon! Börjar dagen med några roliga klipp till frukosten :)
 
 
 
Ha en bra dag! Pöss

Gravid över sommaren

Publicerad 2013-08-11 20:54:00 i Min bebis,

Jag fick höra av väldigt många att jag kommer få det tufft som kommer vara gravid över sommaren. Men jag kan säga att det har varit ganska skönt. Behöver inte packa på sig en massa kläder och leta efter en vinterjacka som passar..Bara på med en klänning och mina rosa sandaler :) Jag har badat en del, och det har varit kul att visa upp magen, hellre gravid än precis fått barn innan sommaren tycker jag i alla fall. Visst har det varit varmt men det tycker även de som inte är gravida ;) Jag kanske har haft tur som inte samlat på mig en massa vatten....än, det är ju inte försent.. först nu har mina fotleder svullnat liiiiiite men inget jag känner av. Värst har nog varit att sova på natten. Men nu börjar det bli svalt igen :) Höstbebis ♥
 
 

Sötaste Ellie

Publicerad 2013-08-11 20:08:10 i Allmänt,

Jag kan ju inte låta bli att längta ännu mera till min bebbe när jag får gosa med denna underbara tjej! Idag fick jag henne att skratta jättemycket. Första gången jag hörde henne skratta högt. Finns det något bättre än barnskratt?? ♥
 
 

Höggravid?

Publicerad 2013-08-11 09:32:00 i Min bebis,

Jag var hos barnmorskan i onsdag, då var jag i vecka 31+3. Så lugnande att få höra barnets hjärtljud ♥ Magen växer på fint och jag håller mig till kurvan. Jag har gått upp ca 12,5 kilo. Jag var nyfiken och frågade barnmorskan när man räknas som höggravid men det kunde hon inte svara på :/ Jag googlade lite men det är så olika svar, allt från vecka 28 till 35..
Jag börjar svanka lite mer med ryggen, känner mig smått andfådd på promenader och hela magen spänner sig så det blir jobbigt och gå. Inte så ovanligt att det blir så tydligen. Jag känner ibland att det är jobbigt att sitta eller böja sig, men inte på grund av att magen är i vägen utan bebisen tar emot på revbenen. Häromdagen fick jag flimmer/synbortfall i ena ögonbrån, typ som innan migränanfall men fick ingen huvudvärk eller så..lite knepigt men det gick över efter en stund och jag har inte fått något liknande igen. Ja men för övrigt mår jag bra :) Jag känner mig i alla fall inte höggravid än, så det är skönt ;) Men snart är jag där, tänkt! ♥
 
Jag hittade den här på nätet, kul :P
 
Du vet att du är höggravid när...
  1. din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.
  2. sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
  3. du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
  4. det inte längre hjälper att “smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
  5. det känns som om du har sprungit en mil när du gått upp för en trapp.
  6. när du är rädd att kissa på dig när du nyser/hostar.
  7. du tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständig.
  8. när du behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
  9. när du måste kissa igen så fort du rest dig och trott att du var färdig.
  10. när du flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta dig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
 
 

Quesadillas

Publicerad 2013-08-10 18:15:00 i Mat & Bak,

Med skinka och ananas..
Perfekt om du har rester från tacos. Fast Chris och jag brukar göra detta ändå, går att variera fyllningen med massor av godsaker! Riktigt gött!
Till denna varianten behövs:
  • Tortillabröd
  • Skinka
  • Ananas
  • Tacosås
  • Ost
Strimla skinkan och dela ananasen i bitar. Bred på tacosås på ett tortillabröd, lägg på skinka, ananas, ost och ett tortillabröd över. Stek i pannan på båda sidor tills den får lite färg och osten smält. Klipp i skivor och ät med någon god dipp.
 
Vi gjorde egen guacamole:
  • 2 mogna avocado
  • ½ tomat
  • 2 matskedar gräddfil
  • 1 msk saft från lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • ev 1 vitlöksklyfta
Mosa avocadon lätt, hacka tomaten, blanda i gräddfil, sambal oelek, pressa i lite lime och ev en vitlöksklyfta.

Skötbord

Publicerad 2013-08-10 13:48:22 i Min bebis,

Skötbord Troll kostar över 1000kr nytt. Jag hittade detta på blocket för 300kr! :) Både låda och hylla det gillar jag :) Hade jag inte fyndat detta hade jag köpt skötbordet Andrea i vit från Babyproffsen för 699kr. Lite romantisk stil över den.
 

Barnvagn

Publicerad 2013-08-10 13:18:00 i Min bebis,

Brio sing - Jag köpte ett paketpris med barnvagn, ligg och sittdel plus bilbarnstol av en från jobbet. Myggnät och regnskydd ingick. Finns att hyra bilbarnstol från näl, men det smarta är att jag kan sätta bilbarnstolen på vagnen. Vilket jag inte hade kunnat med den från näl? Det går även att välja om man vill ha barnet vänt emot sig eller ifrån. Bra med sittdelen då barnet kan se sig omkring mer :) Skönt att kunna variera!
Skötväskan fick jag låna av min syster, den är köpt på Ullared. Tre stora fack, och några mindre..plats för mycket grejer :)

Checklista

Publicerad 2013-08-10 13:14:00 i Min bebis,

Vi känner inte behovet av att allt måste vara nytt. Utan har hållt utkik på blocket och även hört med mina syskon, jag har 4 syskonbarn :), om det finns något att låna eller köpa av dem. Men det är alltid kul att köpa något nytt!
  • Barnvagn  - myggnät - regnskydd - kudde - täcke - åkpåse
  • Skötväska
  • Bilbarnstol
  • Skötbord - skötbädd - tvättlappar
  • Spjälsäng - madrass - täcke - kudde - sängkläder - spjälskydd - sängmobil
  • Babysitter
  • Amningskudde
  • Bröstpump
  • Startpaket med kläder till BB, ex. omlottbody, sockar, mössa, filt..
  • Badbalja - olja
  • Nappflaskor
  • Nappar (tänkt på att det finns olika varianter, köp inte en hög utan testa först och se så barnet tar nappen och se vilken den föredrar)
  • Blöjor
  • Dregellappar (Smidigare att byta en blöt dregellapp än tröjan/bodyn)
 
 

Slussarna i Thn

Publicerad 2013-08-02 12:28:00 i Allmänt,

Det har verkligen varit gott väder, det har blivit mycket badande i år för ovanlighetens skull :) Unda, Ursand, Vita sannar och Öresjö. Härligt! Men något man måste passa på med är ju en promenad runt slussarna, avnjuta en räkmacka och kanske avsluta med en mjukglass..
Tyvärr är det mobilbilder men tanken är ju att se naturen i verkligheten istället ;) Kram på er!
 

Grebbestad

Publicerad 2013-08-02 12:09:00 i Allmänt,

Jag och älsklingen ville åka en dagstur till ett mysigt ställe under hans semester, det blev Grebbestad :) Skönt att andas in havslukten och gå längst bryggan och kika in i några affärer, sitta ute och fika och bara njuta :)
Vi åkte längst kusten hem. Vi stannade till i Hamburgsund, litet ställe men också fint.
 
Kanske ni har några dagsturer att tipsa om som man inte vill missa?? :) Kram Lina