Blomkålsgratäng

Publicerad 2013-01-31 20:21:00 i Mat & Bak,

Häromdagen bjöd goaste Mahlin mig på lunch. Svårt och sluta äta! Jag var tvungen att laga den här hemma också..
 
 
Till 4 personer:
Dela ett stort blomkålshuvud, eller två mindre i mindre buketter. Koka tills det börjar mjukna, lite motstånd ska det vara. Häll av det mesta av vattnet men spara någon dl till såsen.
 
Klipp 2 baconpaket i små bitar och stek knapperstekt, låt rinna av på hushållspapper.
 
Såsen:
Smält en stor klick smör i en kastrull, häll i mjöl tills det tjocknar. Häll på lite mjölk och vattnet från blomkålen. Jag tog även i grädde tills jag fick den tjockleken på såsen jag ville ha, men vill du bara använda mjölk går det bra. Låt koka upp. Vitpeppar och salt efter smak.
 
Smörj en ugnsäker form, häll i allt och toppa med ost. Gratinera i 200 grader tills osten smält. Jag gillar när osten får lite gyllenbrun färg.
 
Du kommer inte bli besviken! ;) Puss

Äggröra

Publicerad 2013-01-30 10:25:00 i Mat & Bak,

Jag har blivit förskyld, t.o.m lilla Charlie hostar och nyser..Känns som att hälften av alla barn på jobbet är förskylda, influensa eller har feber :/ Men jag verkar ha tur och fått en lindrigare variant!
 
Startar dagen med äggröra och ett glas proviva :)
Jag knäckte 3 ägg i stekpannan, hällde i några matskedar grädde och krydda med vitpeppar och en nypa flingsalt. Enkelt, gott och nyttigt!
 
Nu får det bli en kopp te med honung, hoppas ni klarar er från alla smittor! Kram

Marmelad till frukost

Publicerad 2013-01-27 09:58:00 i Allmänt,

 
Frukost är så mysigt, jag älskar frukost! Marmelad äter jag sällan så njuter extra nu :) Päronmarmeladen blev jag väldigt förtjust i, har ni inte testat så borde ni ;)
 
Min syster tippsade om när jag äter ostbricka med kex att lägga på en klick marmelad. Jag hade brieost hemma och testade med fikonmarmeladen, mmmmmmmm säger jag bara!
 
Redan söndag, helgen springer iväg..
 
Puss Lina

Kyckling Fajitas

Publicerad 2013-01-26 19:16:00 i Mat & Bak,

Ingredienser
  • 1-2 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • ½ zucchini
  • ½ burk majs
  • ½ gullök
  • 2 dl creme fraiche
  • tortillabröd
  • 1 påse fajitas kryddmixriven ost (topping)
Skär kycklingen i bitar, stek i pannan tills den är klart. Hacka grönsakerna och löken. Släng i paprikan och löken först nån minut med kycklingen, ha i resten av grönsakerna. Krydda med fajitamix och häll i creme f och blanda allt. Smaka av så grönsakerna mjuknat. Lägg en klick i varje tortillabröd och rulla/ vik ihop och lägg i en ugnsform. Toppa med ost och in i ugnen tills osten smält.
200 grader i några minuter..Så gott!
 
Tips:
Chris o jag gjorde 2 rullar var, det räcker. Så sparade jag resten av röran och bröden till dagen därpå som lunch. Godare och spara så än om det varit i ugnen..Mer tacosvariant :)
 
Till detta gjorde jag en guacamole. Då behövs:
  • 2 avocado
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tomat
 
Mosa avocado, hacka tomaten och blanda allt i gräddfilen. Klart!
 
Puss Lina

Testing testing

Publicerad 2013-01-25 18:26:00 i Allmänt,

Provar nya Nikon kameran som jag och älskling köpte till oss själva i julklapp ;)
Skönt med helg, blir till och mysa och ta det lugnt. Jag har jobbat lite extra, kollegan ligger hemma i lunginflammation, usch stackarn..Nu ska vi gotta oss! Choklad med saltlakrits, första gången jag testade marabous och jag är fast, så mycket skit den innehåller men så god! Borde egentligen smälta egen choklad och hälla i lakrits..nästa gång..kanske ;)
 
 
Mysig helg på er, kram