Busfrön <3

Publicerad 2013-05-27 18:15:00 i Allmänt,

♥ Mina älskade syskonbarn. Viggo, Meja och Ebba ♥
 

Söndagsmorgon

Publicerad 2013-05-26 19:37:56 i Allmänt,

Vakna nu husse :)  
 
Idag är det morsdag! Har ni firat eran mamma?? Min jobbar i nyköping och kommer hem om 1 vecka först :(..Men jag och syrran åkte en sväng till mormor och drack kaffe och köpte med oss fika, så glad hon blev :) Behöver inte krångla till det! Efteråt åkte Chris och jag till hans mamma och firade. Vi hade gjort tacopaj som vi bjöd på och en flaska vin fick hon. Rabarberpaj till efterrätt, mm det var längesen. Mysig dag.
 
Ha en fortsatt fin dag alla mammor! Kram
 
 
 

Alkoholfritt

Publicerad 2013-05-26 19:16:00 i Min bebis,

Jag köpte vitt och rött från systembolaget, fanns även i större flaska. Jättegoda båda två, smakade mycket druva, fruktigt och gott! :) Ett tips till er mammor som också vill njuta :)

Hundnos mot magen <3

Publicerad 2013-05-19 16:11:05 i Min bebis,

Jag glömde ju att berätta en rolig grej igår! Anette har två schapendoes hundar, väldigt glada och barnkära :) När jag satte mig ner i soffan hoppade ena hunden upp och nosade länge på min mage, tittade intresserat och vifftade på svansen. Andra hunden kom strax efter och nosade också på magen :) Mysigt! De märkte av bebisen i magen! Fantastiskt egentligen, hundar kan lukta sig till tumörer i människokroppen och känna av innan någon får ett epilepsianfall då är det väl inte så konstigt att de kan lukta och höra bebisens hjärtljud..
 
Därimot har jag inte märkt av att Charlie beter sig annorlunda. Hon är alltid i närheten som det är :)
 
Kanske någon av er som har hund, eller annat djur för den delen, som betett sig annorlunda när matte blivit gravid?? Skriv gärna i så fall :)
 
 

Lunch på slussarna

Publicerad 2013-05-18 20:12:30 i Allmänt,

Jag i min långklänning från h&m, ledigt och skön att ha på sig med magen ♥
Min älskling. Charlie var också med och gjorde allt för att få smaka ;) Efter lunchen åkte vi till Anette och Sten på fika. Nya pågen gifflar blåbär/vanilj, riktigt mumsiga!

Trevlig helg alla

Publicerad 2013-05-18 11:42:00 i Allmänt,

Tänk om det underbara sommarvädret kunde hålla i sig! :) Det var så gott och kunna sitta ute på strandgatan och bara umgås med fina vänner ♥
 
Nepp nu får det bli en promenad med vovven igen och sedan inhandla blommor till balkongen. Sen får jag se vad som dyker upp :) Kram på er
 

Vår lilla tumsugare

Publicerad 2013-05-14 22:37:11 i Min bebis,

Nu har jag varit på ultraljud igen. Bild 1 är från första ultraljudet. Vet inte om ni ser men bebisen suger på tummen. Bild 2 är från idag. Bebisen växer som den ska och även här suger på tummen :) Så kul nu när jag känner sparkar och på ultraljudet kunde vi se när bebisen sparkade också.
Idag är jag i v.19+2 och beräknad förlossningsdag 5 oktober :) Tänk att halva tiden redan gått ♥

Spontantripp till värmland

Publicerad 2013-05-13 19:42:00 i Allmänt,

Kristi himmelfärdsdag innebär ledigt för mig och Chris, tursamt nog fick vi ut komp på fredagen. Inte fel med långledigt :) Så vi passade på att åka till värmland och besöka Chris farmor och farfar. Vi sov över 2 nätter i Dahlsätra där deras stuga ligger. Faktiskt hans farmors barndomshem :)
 
Charlie fick följa med :) Lång biltur men hon gillar att åka bil som tur är. Hon var så nöjd och få springa lös och bara få vara med :) Lilla skruttan ♥

Ultraljud

Publicerad 2013-05-12 21:39:00 i Min bebis,

Det kändes som en evighet tills det var dags för ultraljud. En obeskrivlig känsla att få se sitt barn för första gången ♥ Chris var såklart med och höll mig i handen :) Vi kunde se bebisen röra sig och hjärtat slå, helt magiskt.
Enligt mina beräkningar var jag i graviditetsvecka 18 när jag gjorde ultraljud. Men bebisen var storleksmässigt som i v16. Allt såg fint ut och bebisen såg ut att må bra men jag fick en ny tid för ultraljud 3 veckor senare för att kolla så bebisen växer som den ska. Vilket blir nu på tisdag! Då får vi också ett datum bebisen väntas titta ut :) 
 

Magen växer..

Publicerad 2013-05-12 21:16:59 i Min bebis,

♥ Min mage mellan vecka 12-18 ♥
Chris och jag blev överlyckliga när graviditetstestet visade positivt. Samtidigt som jag tänkte att de kanske visade fel och kunde inte tro att det var sant. Men magen började växa :) och tyvärr har jag mått väldigt illa. Jag har spytt och varit väldigt trött och orkeslös. Efter jobbdagen var slut somnade jag direkt på soffan hemma men hade ändå inga problem att somna på kvällen..Jag har inte heller klarat av att träna men har promenerat en del, alltid något. Nu mår jag mycket bättre och känner mig piggare efter snart halva tiden, så det är jag tacksam för i alla fall! :)

Vårsol

Publicerad 2013-05-05 18:28:00 i Allmänt,

Efter att ha städat hela förmiddagen så var det perfekt att ha en balkong att vila och fika på :)

Balkongen är inte så stor men med smarta möbler så funkar det. Jag fyndade balkongbordet på blomsterlandet för 150kr. Bara att fälla ner om man vill sola ;) Stolarna är från ö&b också hopfällbara, mattan och dynorna är från rusta. Billigt och bra!

Mahlins bebis <3

Publicerad 2013-05-04 22:20:00 i Allmänt,

Här är min fina storasyster, höggravid. Den 27 april föddes en liten tös. Lustigt nog på pappa Stefans födelsedag, bästa presenten fick han! :)
Här är en nybliven och stolt storasyster. Ebba fick mysa med mig och Chris idag. City hade lite aktiviteter för barn idag. Hoppa i hoppborg, få en ballong och popcorn var uppskattat! Skratt och bus när det är som bäst!
 

Bananis

Publicerad 2013-05-04 21:43:00 i Mat & Bak,

På tisdagskvällar har vi planering på jobbet. Jag tyckte mina kolleger behövde något gott och smaska på :) Då fick de bli bananis.
En av mina favoritkakor, dock har jag ganska många favoriter ;)
 
Ingredienser
  • 175 g smör (rumstemp)
  • 2 ½ dl brun farinsocker
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g blockchoklad (Jag tycker det är godast med fazer ljus blockchoklad, ibland kan jag även blanda i vit choklad)
Sätt ugnen på 200 grader
 
  1. Rör ihop smöret, brunt farinsocker, socker och vaniljsockret med elvisp.
  2. Mosa bananen och lägg ihop med ägget. Rör ihop med smeten.
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ihop och blanda i smeten.
  4. Hacka blockchokladen och blanda i smeten.
Jag har 5-6 kakor på 1 plåt, 10- 15 min. De är ganska stora kakor, godast så! :) Jag måste bara nämna att jag testade icas blockchoklad, den var inte god att äta som den var och inte god i kakan heller. Jag tycker det är viktigt att chokladen smakar gott som den är också :)
(0)
kakor, recept,

Grön sparrisfrittata

Publicerad 2013-05-03 20:35:00 i Mat & Bak,

Denna bondomelett snappade jag upp i tidningen buffé. Väldigt god. Jag hade fryst sparris hemma och de gick lika bra att ha. Jag ville ha en matigare variant så jag stekte upp knaperstekt bacon, lät det rinna av på papper och strödde över innan jag hade den i ugnen.
 
Ingredienser:
  • 2 knippen grön sparris (250g)
  • 150 g frysta ärter
  • 1 påse riven västerbottensost (150g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 12 ägg
  • rucola till garnering
  • smör
  • salt, peppar
  • ev 1 pkt bacon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form.
2. Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen. Skär resten i bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av och låt rinna av. Ta ev undan några sparrisknoppar till garnering. Fördela sparris, ärter och ost i formen.
3. Vispa ihop senap, ägg, salt och peppar. Häll i formen. 
4. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och strö över rucola och ev sparrisknoppar.