INGEN MER KÄLLARE!!

Publicerad 2011-05-25 18:10:07 i Allmänt,

ÄNTLIGEN :) Badrummet är färdigrenoverat. Nu slipper vi källarduschen, fram och tillbaka..En klar förbättring mot hur de såg ut innan. Nya rör, tvättställ, golvmatta!! :)


FÖRE


EFTER



♥ Men det klart bästa är att Mysan har kommit hem igen! ♥

MUMSIGT VÄRRE

Publicerad 2011-05-22 11:07:08 i Mat & Bak,

Idag ska jag på kalas för Ebba som fyller 1 år. Det blir ute i Åkerström där hon bor :) Ska bli kul, men lite otur med vädret får jag väl säga. Eller så länge det inte regnar är det väl okej, men igår så sken solen i alla fall..Men men, huvudsaken är ju att hon får en massa paket och tårta!! :D



Igår bakade jag bröd med oliver och soltorkade tomater. Jag blev förvånad över att det var så lätt att baka, och de skulle bara jäsa i 30 minuter. Det uppskattas! :) Egentligen skulle det vara fetaost och vitlök i också. Men jag tänkte ge bort en bit till mina föräldrar och min kära mor hon gillar inte fetaost. Men de blev gott ändå kan jag tala om! :) Sen hade jag varken timjan eller basilika hemma, men jag körde med oregano i stället, funka lika bra de!

Till 1 bröd behövs:
1/2 pkt jäst
6 dl vetemjöl
5 dl durumvetemjöl
6 dl vatten
0,5-1 dl olivolja
salt & peppar

 

Fyllning:
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater, finhackade (i olja el vatten)
100 g kalamataoliver, finhackade
1 tomat, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, riven
färsk basilika och timjan, finhackad
salt & peppar

 

Värm vattnet till fingertemperatur och slå det över jästen som du smulat ner i en bunke. Tillsätt olivoljan och kryddorna och arbeta ner allt mjöl i ca 5 minuter. Ställ på spisen och låt jäsa i ca en halvtimme under duk (sätt samtidigt på ugnen på 175 C). När degen har jäst arbetar du ut luften och kavlar ut den till en rektangel, ca 0,5 cm tjock (blir ca 30×50 cm). Fördela fyllningen över degen och rulla ihop alltsammans och lägg på en smord plåt, degen ska bilda en rund längd så fäst ihop ändarna. Grädda i ugnen ca 45 minuter.

 

Jag hoppas ni också får en fin söndag/ Lina.




PYJAMASPARTY

Publicerad 2011-05-22 10:15:08 i Allmänt,

I fredags hade Sara och Sofie ordnat ett pyjamasparty. Mysigt tyckte jag. När alla var på plats så hjälptes vi åt att göra tacos. Under resten av kvällen så hade Sara och Sofie ordnat med lekar och överraskningar!!


Det blev fiskedamm :).


Ett fia med knuff spel, fast med shots.



När klockan hade slagit tolv, då var det dags för spökrundan! Vi fick dela in oss i par, och så var det som en tipspromenad i lägenheten, trapphuset och även i källaren. När vi kom tillbaka trodde vi att det var klart, men då hade de även gjort en utslagsfråga. Vi skulle upp på vinden, och med våran ficklampa försöka hitta alla spökena som var gömda. Erika och jag gissade på 21, men totalt 26 spöken hade gömt sig.

Jag ger beröm till Sara och Sofie som engagerat sig så. Det märktes att töserna har lagt ner tid. Fyndiga vänner jag har :D Det kändes som om man var liten igen, med lekar och pyjamaskittet. Underbart!

Något jag absolut kan tänkte mig att gå på igen! / Lina.

MEMORIES

Publicerad 2011-05-15 23:13:20 i Allmänt,

Ännu en heldag ute på landet hos mammsen och pappsen. Massa flyttlådor att kolla igenom! Men den här gången var det riktigt roligt, vi hittade gamla kläder som bland annat mamma hade haft som bebis, och små söta skor. Gamla skolböcker och serietidningar.


Maskeradmasker roade vi oss med ett bra tag :P



Hittade en låda märkt med "Linas låda" Skrivböcker, sagor, teckningar..Allt möjligt från Dalkjusans tid :P












Haha, jag var nog först med att rita en häxa med mohawk!?!


Husvagnen på kusten finns det många roliga minnen ifrån! SAKNA ♥

Det har varit en riktigt nostalgikväll för hela familjen tror jag :) Jag kommer sova gott inatt och är redo för en ny arbetsvecka! Ha de toppen, kramis.

SUMMERTIME

Publicerad 2011-05-07 22:17:41 i Allmänt,

Vilken mysig dag ♥. Chris och jag promenerade till stan och kikade runt lite. Vi var nyfikna på matmarknaden som skulle vara på torget. Tråkigt nog så var de bara några få stånd som sålde marmelad och bröd, thats it. Passade på med några gratisprover i alla fall haha. Plus att vädret var på topp! :)

Efter lunchen träffade jag Emelie. Vi åkte vidare till överby. Då fick jag syn på en vacker klänning. Ni vet när de bara säger KLICK med en gång!





Saknas bara lite solning på det hela..Jag hittade även en present till min syster yster som fyllde år igår, hoppas jag prickade rätt! Efter shoppingrundan så trallade vi vidare hem till Mli för mera myys. En jättefin lägenhet hon skaffat sig i hjortmossen. Även Emmsan kom förbi och hälsade på. Mina töser.

Lina.

VALBORG

Publicerad 2011-05-01 12:41:33 i Allmänt,

Jag hade riktigt skoj igår! Chris och jag var hemma hos Kristian och firade. John bevisade att Kristians bord var utmärkt att dansa på. Ännu roligare var att Kristian var mer mån om att flytta glaset från bordet än att rädda bordet! Hahaha! Kristian skulle inte vara sämre utan bevisade även att sängen fungerade som ett dansgolv. Hela kvällen var flumm, och jag gillar det! Senare in på natten tog vi en promenad till torget och kikade runt bland folket. När vi kom hem efter festandet och allt skratt så var jag helt slut, somnade bums på sängen!


Skååål!!


Idag vaknade jag tidigt, de brukar jag göra av någon anledning när jag varit ute dagen innan..undrar varför det är så? Men i alla fall, jag mår toppen efter att ha ätit en varm smörgås till frukost. Frågan är hur ni mår idag?? ;)

Lina.


MAGAZINE

Publicerad 2011-05-01 12:24:18 i Allmänt,

Lördag fm. Älsklingen och jag promenerade till stan och kikade runt i butikerna. Lite nya inredningsgrejer har jag köpt oss. Bland annat detta tidningsställ från SG Design..


Det riktigt kliar i mina fingrar!!! Jag längtar så tills renoveringen är klar här hemma så jag kan få möblera om och göra fint!


Man blir ju hungrig av att gå runt och shoppa..Så vi slog oss ner på o'learys uteservering. Dagens lunch bestod av kycklingspett med pommes, grillade grönsaker och bearnaisesås. Ibland får man lov att lyxa till det med en efterrätt. Glassen var himmelskt god!

L.S