Förfesten kan börja!

Publicerad 2012-11-24 18:02:00 i Allmänt,


Baileys med hasselnötter kan jag rekomendera, jättegod! Jag har tidigare testat smaksatt med biscotti, den kändes mest stark i smaken, ingen hit..
 
 Ikväll bjuder Sportlife in till medlemsfest på Pitcher´s :D Hoppas vi ses där! ♦
 
/Lina
 

Höstpromenad och fika

Publicerad 2012-11-23 19:39:00 i Allmänt,

 
Efter promenaden satt de fint med en hembakt lussekatt :) Med saffran ska det vara! Vad ska ni hitta på för kul i helgen??
 
Puss Lina

Smaksatt honung

Publicerad 2012-11-23 11:08:50 i Allmänt,

När jag var på höstmarknaden i vbg köpte jag smaksatt honung. Så gott! Pepparmynta och lime är jättegott och ha i te. Honung med kanel hade jag på min rostade smörgås igår, riktigt läkert! ;) Det kan också vara en kul present, eller varför inte i julklappsspelet? ;)
 
Skönt att det är fredag, dock mår jag sådär och är hemma från jobbet..det är för lugnt och tyst här hemma! Saknar mina busiga barn! Men snart kommer min syster hit så ska vi gå en promenad med hundarna, t.o.m solen tittar fram :)
 
Kram på er/ Lina

Åsas enkla räksoppa

Publicerad 2012-11-21 16:39:00 i Mat & Bak,

Fick detta recept av en arbetskamrat, enklare soppa men så god har jag nog aldrig gjort :)
 
4-6 personer
  • 4 medelstora morötter
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 stor räkost
  • 1 l fiskbuljong (ca 2 tärningar i 1l vatten)
  • räkor
  • salt och peppar
 
Riv morötterna och fräs i en gryta 5-10 minuter. Häll i de övriga ingredienserna (ej räkor) och låt allt blandas och koka ihop. Salta och peppra efter smak. Ha i räkor vid servering.
 
Du kan även ha i kräftstjärtar eller fisk för att variera soppan. Den är väldigt mättsam får jag säga :)
 
Till detta bakade jag ett vitlöksbröd, receptet finns tidigare i bloggen..
 
Jag gjorde även parmesanchips, min syster tyckte det smakade som den smälta osten som kommer utanför när man gör varma mackor i ett järn..så gillar du det så gillar du det här ;) hehe
 
Parmesanchips
Sätt ugnen på 200grader. Riv osten och lägg högar på ett bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen i några minuter.
 
 
Puss Lina

Julklappstips!

Publicerad 2012-11-20 18:56:00 i Allmänt,

Chris och jag har bestämt oss för att inte köpa julklappar till varandra i år. Istället lägger vi ihop våra pengar och köper en systemkamera för pengarna! Jag skulle bli väldigt glad om ni kommer med tips och förslag på en bra kamera :)
Förra året firade vi jul med min sida av släkten, i år ska vi fira hemma hos Chris mamma i Vesten. Jag var lite orolig över att missa all julmat, förra året bakade de nämligen pizza, det är sant! Men i år blir det allt från julgodis till julmat! Tur, annars hade jag väl fått ta med mig en matlåda med julmat haha.
 
Ska bli så kul att spela julklappsspelet också, gör ni med det? Tidigare har jag köpt presentkort, trisslott, godis, biobiljetter..hmm undrar vad jag hittar på i år, kanske har du tips till mig? Min syster är proffs på att köpa något helt onödigt och flummigt! Men det är det som gör spelet extra roligt när man slåss om klapparna ;)
 
Lina

Nya ägare

Publicerad 2012-11-19 17:26:00 i Allmänt,

Det var på tiden! Vi har blivit bilägare till en röd Saab :) Nu kan vi göra mer spontana turer, underbart! :D Ni får hjälpa mig och komma på ett smeknamn till bilen ;) hihi
 
Det känns redan tomt här hemma, min lilla vovsing Charlie sover hos min syster hela veckan. Chris och jag har fullt upp med jobb..Jag har ett vikariat på Nya Skolans förskola fram till sista december. Men jag hoppas jag får förlängt! Jobbigt att hoppas och vänta..
» Förresten så har vi öppet hus imorgon på förskolan kl.16-18 VÄLKOMNA! « 
 
 
/Lina

Lägenhetspremiär

Publicerad 2012-11-18 21:11:00 i Allmänt,

Yes, Chris och jag har flyttat :) Vi har uppgraderat oss till en trea i stavre och vi har balkong! Nu har vi hunnit bo in oss ordentligt, känns hemtrevligt och vi trivs jättebra. Innan flytten sålde vi flera möbler och har inhandlat nya möbler och inredningsprylar. Jag lovar att lägga ut bilder så ni får se :) Jag bjöd hit mina vänner förra lördagen på lägenhetsvisning. Jag hade gjort hembakt bröd och bjöd på kvällsmatsbuffé, en lugnt och väldigt mysig kväll med tjejsnack och spel :)
Mina fina vänner hade med sig godsaker till oss :) Tack ska ni ha! Jag kan meddela att geishan redan är slut ;) Vi har också testat glögg med smaken hallon och lakrits, kul med något nytt och den var jättegod dessutom!
 
Puss o kram Lina

2012-10-22

Publicerad 2012-11-17 20:28:00 i Allmänt,

Jag fick sådan kli i fingrarna efter att få skriva ett blogginlägg..evigheter sen. Jag tänker inte dra en lång historia om varför jag inte bloggat osv utan jag kör på..Jag har ju saknat mina läsare :)
 
Jag måste få skriva av mig om något tragiskt, ingen rolig start men det är ett sätt att få lätta på hjärtat. Min kära farmor har gått bort och är nu i himlen, tillsammans med min pappa ♥ mor och son återförenade ♥ Jag vet att de vakar över oss och ser till att vi har det bra här nere på jorden. Farmors begravning var jättefin, det var vi närmaste anhöriga. Skönt och veta att vi familjen och släkt tar hand om varandra ifall något skulle hända, JAG ÄLSKAR ER.
 
♥Sov så sött, så ses vi en vacker dag i himlen ♥
 
Puss Lina