Snickersrutor

Publicerad 2013-07-27 21:50:00 i Mat & Bak,

1 burk jordnötssmör 200g
2 dl sirap
1 dl socker
Värm i kastrull och blanda väl.
 
Tillsätt:
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
9-10 dl rice krispies
Blanda allt, lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut massan på lite mer än halva plåten.
 
1 ljus blockchoklad 200g.
Smält chokladen och bred över. Låt stelna (jag brukar ställa in i kylskåpet) och skär sedan i bitar. Förvaras i kylskåp eller frys för längre hållbarhet :) Smaskens!
 

Första bebisplaggen

Publicerad 2013-07-26 23:44:00 i Min bebis,

Jag och Chris har fyndat till bebisen på rean :) En fleece-overall, perfekt till hösten/vintern. En vit omlottbody och svarta mysbyxor från Lindex. De gröna mysbyxorna är från kappahl. Dregellapparna är från ullared.
 
Kappahl newbie har så himla fina kläder till nyfödda! Jag har fått en gåva att hämta ut en gratis body men tänkte jag väntar tills höstkläderna kommer eller kanske t.o.m när bebisen är född :)
 
 

Gratis gravid/babybox

Publicerad 2013-07-26 23:17:00 i Min bebis,

Jag har hämtat ut gratis gravidboxar! Gå in på länkarna nedan så kan du läsa vad de innehåller och registrera dig så får du en kod att ta med dig för att kunna hämta ut boxen :)

http://babytobe.se/
Baby to be från apoteksgruppen på Överby.

http://www.kronansdroghandel.se/Radgivning/barnklubb/

http://www.babybox.se/
Pampers. Du har möjlighet att välja var du vill hämta ut. Chris jobbar i gbg och det var inga problem att hämta ut boxen där på babyproffsen :)

http://www.goboken.se/
Jag blev medlem och fick ett gratis välkomstpaket hemskickat i brevlådan. Du kan fortsätta att vara medlem och köpa bokpaket framöver eller gå ur som jag gjorde ;) Inget krav på köp :)

http://www.libero.se/Registrera-dig-i-Liberoklubben/
Gratis startväska att hämta ut på sjukhuset. Min kollega berättade att det inte fanns någon när hon frågade, men hon mailade libero när hon kom hem från sjukhuset och fick den i efterhand istället..Så får se om jag får en sen :)

Jag tycker boxarna har varit jättebra! Har ändå fått gratis nappar, snuttefilt, leksak, cd-skiva med vaggvisor, olja, våtservetter, blöjor, skedar, tidningar, rabatter och erbjudanden mm.

Mammas lilla skrutt

Publicerad 2013-07-03 15:16:00 i Allmänt,

♥Charlieparlie♥
Älskar bilderna när hon ligger mot magen..sparkar och låter för fullt därinne :D
 
 

Grillkväll och övernattning

Publicerad 2013-07-03 10:10:00 i Allmänt,

En toppenhelg hade jag, mina systrar och deras barn i Grimsås. Släktingar till oss bjöd på grillat och massa mumsiga tillbehör. Hemmagjord coleslaw, tzatziki mm. Och en jordgubbstårta på det! Nu har jag nog läskat er tillräckligt ;) Vi sov över och åt mysig frukost tillsammans ♥
Tips på gåva vid sådana här tillfällen..Finns färdiga att köpa från Rum och Villa på överby/ Etage. Men det blir billigare om du gör en egen och mer personligt!
Vi köpte Fikalådan från Rum och Villa, presentpappret kostar 10kr/m men tror också det finns att köpa på bokia..I lådan la jag miniburkar med olika marmeladsmaker, dinkelkex och en lindt chokladkaka.
Andra tips att lägga i är tekoppar med tepåse och skorpor, saftflaska eller glögg, kolor eller annat typ av godis, servetter..vad som helst egentligen :) Blir lite roligare än en blomma :)
 
Vad brukar ni ge bort??

Namnförslag?

Publicerad 2013-07-02 18:48:00 i Min bebis,

Nu börjar jag bli riktigt nyfiken och undrar om könet :) Sakta men säkert närmar det sig! Jag har inte haft någon speciell känsla vad det kan vara..Jag har fått ett sträck under och över naveln nu, snett är det också haha. Får alla ett "sträck"? Jag vet inte vad det heter..men hoppas ni förstår vad jag menar :P
Om det blir en flicka så ligger Lily högst upp på listan som det ser ut nu. Andra förslag är Kelly och Chloe. Pojknamn är svårast..men vi gillar Malte, Colin eller Oliwer.
Vilka namn tycker ni är fina?? :)
 
 
 

Rabarberpaj

Publicerad 2013-07-02 17:58:00 i Mat & Bak,

En av de godaste rabarberpajer jag har ätit!
 Recept till en mindre form;
  • 200 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 4 dl mjöl
  • ca 6 dl rabarber, dela i 1cm stora bitar.
Smält smöret och blanda ner resten av ingredienserna, förutom rabarbern, i kastrullen (blir som en massa). Tryck ut ett tunt lager i botten, lägg i rabarberna. Täck med resten. Du kan smula över, men godast blir det om du trycker ut massan så att det blir helt täckt. Mitten av ugnen 200 grader i 15-20 min.