Lill-lördag

Publicerad 2012-02-29 20:02:44 i Allmänt,

Halv 8 hos mig ♥ Ett mysigt program som jag älskar att titta på. Borde planera in ett visst datum i månaden med några vänner, så turas man om att bjuda varandra hemma hos sig :D Eller vad säger ni??

Kvällsmys med mig själv ♥brieost. Ikväll är Chris ute med sina vänner och äter god mat på O'learys..



Blev så bakasugen förut, så slängde ihop en banan-sockerkaka :) Perfekt när bananerna börjar bli bruna, och man inte vill äta dem. Släng ihop dem i en kaka ;) Jag älskar alla typer av kakor med banan, så gott!

Kram Lina.

Min fjäril

Publicerad 2012-02-28 16:01:46 i Allmänt,

Min fjäril i nacken gjorde jag spontant på tatueringsmässan, för ca 3 år sedan. Den är iprickad som ni ser, och den behöver fyllas i. Jag ångrar inte fjärilen, men hon målade den direkt på nacken med penna, så den är inte helt jämn, men men..det är som det är! Nu till helgen är mässan igen och jag ska dit och kika iaf, hoppas jag får den ifylld :) Någon mer som ska till mässan??


Lina.

Söndag..

Publicerad 2012-02-26 19:02:15 i Allmänt,

Söndagsmat idag blev ugnsbakad lax med blomkålsmos..Nästa gång ska vi testa stekt bacon i moset, blir nog riktigt nice :)


Efter att ha räknat lite matte behövde jag komma ut i fina vårvädret kände jag! Älsklingen och jag gick genom spikön och bort mot slussarna, riktigt härligt! :)



Måsarna njuter också av vädret, hela släkten där tror jag :P




2,5 timma senare var vi hemma igen, då var det gott med en stor kopp te. Charlie plutten ligger deckad i soffan efter promenaden :) ♥ Puss på er, Lina.

Melodifestivalen

Publicerad 2012-02-26 18:45:08 i Allmänt,

En mysig kväll, trots att artisterna inte var så bra tyvärr. Favoriten var Lisa M, hon sjöng fint men skulle hänt något mer i sången! Vad tusan hade Danny på sig? Uhh, men sången och låten var godkänd iaf ;) Resten försöker vi glömma bort haha..







Gott och krypa ner i sängen där denna pissen ligger :)

Tack Sandra och Michael för ännu en mycket trevlig kväll, synd att ni inte han se slutet på filmen. Men det är lugnt, både killen och tjejen klara sig från vampyren och lyckades döda han ;) höhö

Lina.

Sing it out loud!

Publicerad 2012-02-25 17:43:37 i Mat & Bak,




Den här supergoda rotfruktsgratängen åt Chris och jag till middag idag. Syrran som tipsade mig! Jag bara delade morötter, blomkål, kålrot, vitkål, finhacka vitlök och blandade allt i en ugnsäker form. Hällde på ca 2dl grädde, krydda med salt och peppar. (Toppa med ost om så önskas) In i ugnen ca 30-40 min. Vi stekte chorizo och hade till :) Gott och enkelt!

Ikväll får vi besök av Sandra och Michael. Vi ska gotta oss till melodifestivalen :) Jag är mest nyfiken på att få höra Lisa Miskovsky och Danny..Vilka hejar ni på?? Ha en supertrevlig kväll på er!

Kram Lina

Play Around

Publicerad 2012-02-25 12:06:13 i Allmänt,

En skön kväll igår med vännerna Sandra och Michael. Vi åt på vedugnspizza, så gooott! Efteråt drog vi till biljardhallen. Vi fick oss många skratt :)














Kvällen slutade i soffan med den hör smarriga godis-skålen. Hoppas ni hade en lika bra start på helgen som vi :) Puss Lina.

TATTOO

Publicerad 2012-02-21 22:31:00 i Allmänt,



Jag ska boka tid för tatuering så snart jag bestämt mig!! Tyck gärna till eller kom med förslag, tack snälla :)

Först och främst ska jag tatuera in ordet pappa eller far. "Pappa" på handleden, med ev ett litet hjärta eller en flygande fågel/svala.
Eller "Far♥" bakom högra örat. Eftersom högra hjärnhalvan lagrar det emotionella, bilder osv..

Något liknande rosen med döskalle i (så snygg!) skulle jag gärna vilja ha svartvit på underarmen eller på axeln. Fast jag vill inte att döskallen ska gråta och bladen ska inte vara lika hängiga om ni förstår? :P

Hjälp mig nuuuu ;) Puss Lina.



Doftar ljuvligt

Publicerad 2012-02-21 17:44:02 i Allmänt,

Äppelpaj direkt från ugnen, mmm..

Det är ju trots allt fettisdagen ;) Dock bjöd mamma på semlekrans (klart det godaste!) förra veckan när vi besökte mormor. Så idag fick det bli paj istället.

Jag gick efter vanligt äppelpaj recept, men lade till 1dl kokosflingor i smulpajen också. Jag hade varken vaniljsås eller glass hemma:( Men jag vispade grädde och hade i 1 tsk vaniljsocker, gott det mee :D

Blir Chris extra glad och snäll när han kommer hem, haha. Han älskar kokos! Pouz Lina

Enkel spenatsoppa

Publicerad 2012-02-21 15:36:14 i Mat & Bak,

Jag älskar soppa när det är lite kyligt ute, gör det lilla extra. Igår åt jag spenatsoppa med ägg efter jobbet..

Gott och så enkelt; för 2-3pers

Börja med att koka ägg. Jag delar i äggdelaren, lättare än halvor i soppan tycker jag :P
Sedan tar jag minst ca 25g smör i en kastrull och smälter, häll i lite mjöl tills det tjocknar. Häll på några dl mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll i hälften (liten påse) av den frysta stuvad spenat, smaka av. Ev mer mjölk eller spenat kanske? Låt koka upp, då tjocknar den lite och klart! ;)

Kramis Lina

Skönt avslut på v..

Publicerad 2012-02-19 20:09:11 i Allmänt,



Skönt avslut på veckan med att köra ett träningspass. Bodypump är fortfarande ett favoritpass hos mig. Tränar hela kroppen! Så det är bäst att fylla på skafferiet ordentligt ;) Nu ska jag mysa med min man.

Lina.

Sex-party!

Publicerad 2012-02-19 14:45:35 i Allmänt,












Nu är mina pengar slut..Nää då haha, shit vilka saker det finns! Det var jättekul och vi fick våra skrattanfall men en del intressanta saker fanns det allt! Jag beställde massageolja som luktade jordgubb och en korsett faktiskt :)

Efteråt drog vi oss vidare till butlers för att dansa loss, en lyckad kväll! Lina.

Mat-orgasm

Publicerad 2012-02-19 13:31:18 i Allmänt,

Jag har fått min första matorgasm! Herregud min skapare...


Chris bjöd på 3-rätters middag på A&O, som alla ♥ dagpresent. Vi åt middag där när vi firade 2 år tillsammans, och det var även då vi förlovade oss. Så det var extra roligt att äta där igen när man har fina minnen där :).

Till förätt åt vi fisk-och skaldjurssoppa. Huvudrätt var mozzarellafylld kyckling med risotto (risotton är så krämig och kryddig i smaken, mmm!) Nu kommer vi till orgasmen, efterrätten: creme brulee med havtornssorbet. Lätt att jag kommer ta mig en bortskämd fikapaus och äta denna rätt igen.


Jag hoppas verkligen ni unnar er en god middag som denna, jag rekommenderar det starkt! Lina.

Alla <3 Dag

Publicerad 2012-02-14 20:16:11 i Allmänt,

Min sambo är väl söt :) Kommer hem med det här..




Underbara rosor och ett gulligt kort. Kortfattat så stog det; Möt mig vid stationen imorgon kväll så väntar mys och en god 3-rätters middag :) Hihi

♥ Önskar er alla en mysig dag, kram Lina ♥

Brand new

Publicerad 2012-02-13 21:28:59 i Allmänt,

Blev överby en sväng med syrran och mamma efter middagen. Jag blev några hundralappar fattigare, men är riktigt nöjd :)


Örhängen är från Ur & penn, 20kr styck. Jag fastnade direkt för Kenzas ring, så fin! 598kr från guldfynd. Men jag hade 300 kr i presentkort och 30% på valfri vara, så ringen kostade mig 198kr för att vara exakt! :)


Jag köpte mig också en ny outfit från Bikbok, 199kr delen.

Det var allt jag hade att bjuda på idag, imorgon ska jag upp tidigt och jobba på tistelstången. Kram Lina.

Prisa kaffe

Publicerad 2012-02-13 12:01:56 i Allmänt,

Såhär taggad ser jag ut innan jag ska bege mig till mattelektionen..

E.T

Publicerad 2012-02-13 09:30:00 i Allmänt,

Lääängtat, en hel månad utan..Idag kommer Emelie hem från Thailand. Så brun och fin hon kommer vara (som en pepparkaka)!!! Jag vill se kort och längta mig bort, och jag vill höra om hela resan, alla smaskiga detaljer!


Fick bli ett kort från butlers :) haha, en för och efterbild innan du åkte kanske??

Puss Lina

Tonfiskröra

Publicerad 2012-02-12 12:34:37 i Mat & Bak,

Härligt,
Tänk vad mycket solen gör, så uppigande när solstrålarna sträcker sig in genom fönstret och lyser upp! Jag pratade precis med mamma som kommer hem sent ikväll, hon jobbar varannan vecka i Nyköping. Har ju saknat min mamma såklart! Hon kommer förbi på sen lunch imorn, efter att mallan och jag varit på matten. Det blir köttfärsfyllda paprikahalvor, ska nog bli gott.

Jag har köpt grovt osötat bröd, jag tycker det passar bäst med någon röra på, annars kan det kännas så tort och tråkigt.



Jag gjorde såhär:

2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 liten burk tonfisk i vatten
½ burk majs (välj bort majsen så blir det enligt lchf)
1 kokt ägg
½ rödlök, finhackad
en stor nypa salt och peppar

Rör ihop allt till en röra. Låt stå i kylskåpet en stund och gotta till sig, klart!
Tips: Välj bort brödet och bred ut röran på en halv avocado och ät.

Hoppas det smakar! Lina

Zuma

Publicerad 2012-02-11 19:22:36 i Allmänt,

Åh jisses så söt man kan vara! Kolla bara in lilla Zuma, jag smälte som en isbit i solen :) Öronen låg sådär nästan hela tiden. Zuma var en riktigt busig och glad kille. Charlie ville inte alls leka, försökte hålla sig undan och bara skällde och morra när Zuma kom fram! Tråkiga Charlie..



Som jag redan visste bjöd Anette på gudomlig mat. Det blev hjortkött m kokt broccoli, blomkål, morötter och gräddsås, mmm! Maten försvann så fort så jag hann inte ta kort ;)


Men här har ni efterrätten iaf. Fruktsallad med vispad grädde, toppad med mörk choklad.

Nu är Chris och jag hemma, blir en lugn och skön kväll. Jag har redan tänt ljus, har en värmande filt och en katt i knät. Vi ska nog kika på melodifestivalen. Tråkigt att jag missade Dead by april :( Får se om det är något att ha ikväll!

Ha de mys, Lina.

Lördag..

Publicerad 2012-02-11 11:47:38 i Allmänt,

Vaknade klockan nio idag, lagom. Jag dukade fram till frukost och laddade kaffet innan Chris hade vaknat, ibland får man skämma bort sin partner lite ;) Idag ska vi åka ut till hans mamma och Sten. De har köpt sig en schäfervalp, Zuma :) Får se vad Charlie tycker om en busig valp som säkert är större än hon själv, haha. Ska försöka få ett kort!

Svärmor brukar laga smarrig mat, så får se vad det blir idag!

Kram Lina.

Äntligen helg

Publicerad 2012-02-10 19:20:55 i Allmänt,

Dagen har varit seeeg! Äntligen är det kvällen och snart är älsklingen hemma :) Chris förtjänar en elosh, eller hur d nu stavas, som åker med tåget 07.00 varje morgon och kommer hem 18.30..Som tur är får han ibland flexa lite med tiderna!

Jag har ju börjat läsa matte B med syrran. Fan vad tråkigt, btw! Om jag nu skulle välja att läsa på högskolan, eller vad jag nu hittar på, så är matte b oftast en behörighet. Föresten matte b ska tydligen försvinna, det ska heta matte 2 och som är svårare och är en bra bit in på matte c!! Glad att jag slipper d iaf (eller om jag nu klarar matten så att säga)?????

Nu ska jag njuta av kvällen med mina godingar ♥


Gos från  oss, Lina.


Håller tummarna

Publicerad 2012-02-09 11:19:39 i Allmänt,



Jag har idag varit på Nya skolans förskola i skoftebyn. Chefen ringde mig och talade om att de behövde vikarie, så jag fick komma dit imorse och presentera mig och kika runt i lokalerna. Det är en gammal kyrka, jättefin byggnad. Jag fick positivt bemötande och jag hoppas att de ringer snart! :)

Tänkte jag skulle vara duktig och gå hem, men fy så kallt det är. Även om jag klär mig varmt. Så det fick bli en stor kopp te när jag kom hem!

Lina

Matglad

Publicerad 2012-02-08 21:22:28 i Mat & Bak,

Idag har jag storhandlat med syrran, puh! Ibland är det bara jobbigt, men med syrran som sällskap var det betydligt trevligare :)

Jag har planerat mat för resten av veckan, och har faktiskt blivit inspirerad av LCHF. Men min plan är att ta vissa maträtter och idéer därifrån, inte köra på 100%. Jag är för matkär och gottegris för det, hehe.

Ons: kassler och grönsaksgratäng
Tors: kålpudding (tillbehör, keso blandat m lite lingonsylt)
Fre: broccoligratäng m kyckling och bacon
Lör: hembjuden till svärmor :) (Kanske spenatsoppa närmare kvällen)
Sön: tonfisksallad

Som frukost/mellanmål har jag köpt finn crisp, frukt, keso, avocado, makrill i tomatsås mm..så får jag se vad jag hittar på, men lite tips bara :)


Kassler och grönsaksgratängen blev över förväntan, jäkligt gott!
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=936

Ha en tevlig kväll, Lina.


Fan vad skönt!

Publicerad 2012-02-08 09:22:14 i Allmänt,

Min syster var på läkarbesök för ett par veckor sedan, eftersom hon känt en liten knöl/kula i sitt ena bröst. Men läkaren sa att det inte var något, men där i mot kände läkaren en annan liten knöl så min syster skickades till mammografi.
Hon var där idag, sjukt nervös! men det visade inget, fanns ingen cancer. Så min syster var en av de lyckligt lottade idag! ♥

Nu ska vi ta en kopp kaffe och fira med en semla :) Puss Lina.

Ta vara på tiden

Publicerad 2012-02-07 15:03:39 i Allmänt,

Nu har jag fått hjälp att förnya bloggen och fått suget tillbaka att skriva igen. Det har hänt en hel del sedan jag sist skrev..

Det har varit väldigt tufft sedan i somras då min pappa gick bort i cancer. Han kämpade in i det sista, och jag kan ännu idag inte förstå att jag aldrig kommer se eller höra hans röst igen *gråter nu bara jag skriver detta* i verkliga livet. Varje dag är som en berg och dalbana, och det går inte att förutse hur ens humör och tankar kommer vara. Kan börja gråta när jag minst annar det. Även om jag vet att han alltid kommer vara i mitt minne och hjärta ♥



I måndags berättade en person för min syster och mig om hennes dotter som hade gått bort i en sjukdom när hon bara var några månader gammal. Efter hennes dotters bortgång kände hon att hon inte kunde resa bort, eftersom hennes grav var här (som hon besökte varje dag i ett år) eftersom då skulle hon lämna dottern också. Så hon bokade upp sig och såg till att hon alltid hade saker att göra, annars skulle hon ju bara tänkt på sin dotter och bli ledsen. När hon träffade främlingar, vänner och bekanta kunde hon inte förstå hur de kunde vara glada, skratta eller ens le när hon själv egentligen var så ledsen. Hur kunde någon vara glad?? Världen borde stanna upp! Precis så känns det, vi kände igen oss i så mycket hon berättade.
En dag när hon var ensam hemma bad hon sin dotter om ett tecken att hon hade det bra..då hörde hon en duns och något trillade ner från bokhyllan som hade stått stadigt där i flera månader. Då började hon hoppas och inse..Hennes dotter lider inte längre, har inte ont och har det mycket bättre på den plats hon befinner sig på nu. Hennes kropp finns på kyrkogården, men själva själen finns alltid med en, vart man än är så finns hon med! Och en tröst, som verkligen hjälper är att hon kommer få se sin dotter igen, när tiden är inne. Så det blev en vändpunkt där hon var tacksam för de vänner och familj hon hade kvar i livet. Att hon inte är ensam!

När hon berättade sin historia vattnades mina ögon, och jag ville bara krama om henne! Man är inte ensam, varje familj har sina egna problem, stora som små, även om man går och tänker att alla andra ser så glada och lyckliga ut så kan de ha gått igenom samma sak som en själv..

Vi har också fått tecken från pappa. Han dök upp i min systers sambos dröm. Pappa satte sig på sängkanten, sa till Jonas att ta hand om oss, och tala om att han har det bra. Jonas frågade om han fick ta ett kort på honom som bevis att han hade varit där. Men pappa sa att han inte fastnar på kort, och så försvann han..
Pappa har även dykt upp i Chris dröm, det var strax innan begravningen, han satt vid köksbordet och sa till Chris att ta hand om oss alla och att han hade det bra..

Så ta hand om varandra. Tala om för dina nära och kära hur mycket du älskar och uppskattar dem, medan de finns här på jorden. ♥

Stor kram till er från mig, Lina.