FRUKOSTDAGS

Publicerad 2010-12-28 10:00:41 i Allmänt,

Här sitter jag i min morgonrock vid köksbordet. Läser tidningen med kaffekoppen i andra handen. Lite mysigt på sitt sätt. Fick ttela gratis i tre månader i julklapp av syrran :D Tack så mycket!


Gjort lite fynd på rean, till nästa jul:

Visst är dom fina?

Skylt, 30kr från La vila..

Pussokram Lina.

HEMMABIO

Publicerad 2010-12-27 12:14:34 i Allmänt,

Så här NICE hade jag och mina systrar igår kväll hemma hos Kamilla!!!








Viggo fick Toy story 3 av mig och Mahlin i julklapp. Men ingen av oss hade sett den så då passade vi på! =) Nästa gång vill jag se en skräckfilm i deras biorum, nere i källaren! Ooohh..!

FAMILJE-MYS

Publicerad 2010-12-27 01:18:31 i Allmänt,

juldagen blev det som en liten mini julafton. Det var mina föräldrar, systrar och våra pojkvänner som träffades för en trevlig middag, ja det fick bli lite från julresterna också :P Blir alltid något över!


Stefan och Ebba

Meja



Köttbullar, prinskorv, ägghalvor, revben, omelett..Ja riktiga godsaker!

Lax och sill..








På självaste julafton fanns det ingen tid till julklappsspelet så det fick bli denna dagen :)
I paketen gömmer sig bland annat ett sällskapsspel, tavla, kakburk, fin choklad och annat smått och gott.

♥ Det blev en lång kväll med mycket skratt! Min tokiga, fina familj! ♥


JULAFTON

Publicerad 2010-12-25 00:32:36 i Allmänt,

Då var vi hemma igen..Det har varit en toppendag! Först åkte vi hem till Anette och Sten. Började med glögg, mingel och Kalle Anka. Efter det blev det den efterlängtade julmaten. Efter att all mat fått smälta ner så gott de gick blev det kaffe och julgodis. Knäcken var uppskattad kan jag säga ;) Roligt!

Julspelet var jätteskoj. De körde en annan variant än jag är van vid. Här skulle man få så många paket som möjligt, när jag har spelat har alla fått lika många paket var. Chris vann två ljuslyktor och jag vann en äggklocka och godis. Med andra ord gick de inte så bra för oss, haha kunde fått fler paket ;) Men de vi fick kommer komma till användning :)

Runt åttatiden åkte vi vidare till min släkt. Vi kom lagom till ris ala malta. Jag tycker det är så gott med saftsoppa till! Men sedan fick det räcka, annars hade magen spruckit! Höhö. Vi hade riktigt kul när vi spelade Med andra ord, kusinerna och vi :D Lite julöl och baileys fick det också bli!

JULKLAPPAR..
Av min älskling fick jag ett presentkort och en värmekudde.
Till Chris köpte jag en svart skjorta och en vit t-shirt med döskallar på.
Tillsammans har vi fått pengar, en stavmixer och en bok med efterrätter.

Tack alla nära och kära för en perfekt jul ♥ Här kommer en god natt puss!


GOD JUL

Publicerad 2010-12-24 13:25:06 i Allmänt,

En riktigt GOD JUL önskar jag er alla!




En STOR JULKRAAAM!

JULGODIS

Publicerad 2010-12-23 11:15:10 i Mat & Bak,

Jag tänkte dela med mig två recept av julgodiset jag har gjort i år. FAVORITERNA!

MOSTERS KNÄCK, ca 70 st.

50g mandel
50g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker

Koka i tjockbottnad kastrull, ca 30 min. Rör ner den hackade mandeln och lägg i formar. Skulle smeten stelna innan ni är klara, värm upp den igen.

* Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Går den att rulla till en kula är smeten färdig!



SNICKERSBITAR

1 burk jordnötssmör 200g
2 dl sirap
1 dl strösocker
Värmes och blandas väl i kastrull.

Tillsätt
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
9-10 dl cornflakes (jag använder k-special) krossa lätt.

Rör om och blanda väl. Bred ut i en långpanna (ca halva pannan).
1 ljus eller mörk blockchoklad 200g. Smält chokladen och bred över. Låt stelna och skär i bitar. Det går att förvara i kylskåp, men håller längre i frysen.

Lycka till! /Lina

PS. Jag måste bara säga, efter att ha sett några få avsnitt av julkalendern i år verkar den faktiskt ha en viss charm.  Börjar kanske gå åt rätt håll igen ;) Ha de så underbart, DAN FÖRE DAN!

KLAPPAT OCH KLART

Publicerad 2010-12-19 21:10:11 i Allmänt,

Underbart! att ha bakat färdigt julgodiset och alla julklappar är inhandlade och inslagna :) Två dagar kvar att jobba, sedan är det bara att njuta fram till julafton. JAG LÄNGTAR. Chris och jag ska först hem till hans mamma och fira. Därefter ska vi hem till min syster och fira med min familj resten av kvällen :) Dubbelmys




Vinter är helt klart den mysigaste årstiden med alla ljusen tända. Krypa upp i soffan och värma sig med en filt. Varm glögg, te eller oboy. Mysigare kan det väl knappast bli? Jag älskar det. Inga problem med att sitta inne och titta ut genom fönstret när det snöar. Men när det väl kommer till att ge sig ut..buurrr..då längtar jag genast till sommaren! Värmen, bada, grilla! Vilken årstid är din favorit?

Nu ska jag gosa med världens bästa katt. Puss Lina.

MÄTTA OCH GOA!

Publicerad 2010-12-18 21:03:22 i Allmänt,

Idag firade Chris och jag att vi bott tillsammans i 1½ år ♥. Det firades på Olearys med god middag och en mariestad till det! Vi blev så mätta, men det är konstigt att det alltid finns en liten lucka till efterrätt ändå ;P 


♥Jag och min älskling ♥


Till kvällens ära hade jag på mig en ny svart top från ginatricot, silverhalsband från accent och min sjal.

Hoppas ni får en lika bra lördagskväll. Tack o hej leverpastej!

UPP OCH IVÄG

Publicerad 2010-12-12 16:24:34 i Allmänt,

Igår morse åkte min älskling och jag till ULLARED. Jag höll mig vaken nästan hela vägen ;) haha, bilar är som sömnmedel för mig när det gäller långa bilturer. Kan inte hjälpa det! Under tiden jag var vaken fick Chris höra min fina sångröst...Eh ja. Vi var framme runt 10.30, ojoj så mycket folk! Men det gick rätt smidigt ändå. Ingen kö in, det ska vi vara glada för :)

I klädväg brukar det inte finnas så mycket i min smak. Men den här koftan är jag riktigt nöjd med! Det var också det enda jag köpte till mig, Chris fick sig en ny t-shirt också.


150 kronor.


En söt skylt för 19 kronor. Fick en bra plats i sovrummet på den vita byrån som också ser lite gammaldags ut.


Beiga kuddfodral till svarta soffan. Mjuka och sköna.


Jag fick köpt färdigt julklappar till syskonbarnen. Nu har jag bara en julklapp kvar att tänka på, till julklappspelet för 150kr. Får se vad jag hittar på. Förutom det köpte vi städgrejer till hemmet som alltid är lika tråkigt att köpa och ett sällskapsspel, Med andra ord. Har spelat det förut och tycker det är skitroligt, tror ni också skulle tycka det! Totalt så gick allt på ca 1600 kronor. Rätt så rimligt tycker jag, kom i alla fall inte hem och tyckte jag köpt en massa onödigt som det annars kan vara. Haha, har ni också känt så?

Lina.


FÖRSVINNANDE GOTT

Publicerad 2010-12-10 23:02:01 i Allmänt,


Granen står så upplyst och grann utanför vårt fönster. Frukost till det blir superdupermys! Idag blev det fiberberikad gröt med äpplemos, ägg och brämhults hallondryck. Meja var också här under dagen, mosters tös.

Nu till det som är så försvinnande gott!! Idag bakade mina syskon och jag lussekatter, självklart med saffran annars är det inga lussekatter tycker jag ;) Tråkigt nog blev det inte några kort tagna, men jag bjuder på bilder från förra året när Mahlin och jag bakade :)









Mot kvällens slut kom mor och far förbi. Alla njöt vi av en nybakad varm luftig lussekatt :D Mmmm

GOOD NIGHT

Publicerad 2010-12-10 00:09:34 i Allmänt,

Hejsan hoppsan

Känns lite konstigt att inte ha jobbat på två dagar nu, inget jobb som ringt. Skönt, för de händer inte ofta! Hehe. Men inte slappade jag för det. Jag har varit barnvakt åt Meja och ska även vara det imorgon. Jag har hunnit med lite sysslor här hemma som städning, diskat, slängt skräp och lite sånt tråkigt..


Mahlin och jag tog en promenad tillsammans med Meja och Ebba, uppfriskande gott :)



Bilden blev lite suddig. Men vill ändå visa  detta fina pepparkakshus som min systerson  Viggo har gjort med hjälp avsin mamma. Hans första pepparkakshus! Så fint så :)


En kvällspromenad till gymmet. Körde slut på mina ben och armar! Det var ingen dålig isbit jag fann på vägen hem. Livsfarligt med isbildningen som blir! Om de fortsätter så här får vi börja använda hjälm allihopa eller nåt sånt ;)

Good night/ L.

EN DAG PÅ LANDET

Publicerad 2010-12-04 23:38:35 i Allmänt,

Hej.
Vi kom iväg lite senare än tänkt, så ingen marknad som planerat. Men istället åkte vi till Stureplan, det är sant! Nja. Kanske inte den Stureplan som ni tänker på. Den på Nossebros torg. Den du!



Sedan hittade vi ett riktigt mysigt cafe. Jag gillade att de hade en liten scen. Då när vi var där var de några som sjöng julsånger, supermys jue! Sällskapet var ju bäst också :) Efter fikan blev det en liten kik på stan, Sandra och Dan fick köpt en del till sitt hem och även julklappar. Chris och jag fick köpt en tomte. Vet inte varför, men jag gillar tomtar med långa ben eller så ska de ha en stor eller lång luva. Tomten fick en bra plats i hallen där den kan dingla med benen ;)



Och jag som alltid har fått höra att man inte kan köpa kärlek för pengar!


När vi handlat färdigt åkte vi ut till Sandra och Dan. Ett fint hus på landet. Stor tomt och ladugård, huset var varken för litet eller för stort inuti. Alldeles lagom. Jag tyckte de hade gjort ett riktigt bra köp :) Kan inte låta bli att själv bli sugen på hus! Vi hade med oss en liten inflyttningspresent, som jag glömde ta kort på. En fin glasburk full med skumtomtar. Jag tror de blev glada! :)





Två små galet söta kattungar hade de skaffat sig. Sixten ser ni ovanför och den andra heter Sally.

Det har varit en riktigt bra lördag med goda vänner. Men det tar inte slut här. Efteråt bar det av mot svärmor. Den 7:e fyller hon år, ett år yngre än vad hon trodde till och med. Haha. Hon bjöd på goda räksmörgåsar och tårta. Gott vin och gott folk :). Här hemma i stan finns det en butik som heter Silverblomman, där fick det bli ett presentkort åt Anette. Nu är jag helt slut och tänker sova för natten. Så natti natti på er. Sov gott.

GE MIG ETT...

Publicerad 2010-12-03 19:06:24 i Allmänt,

F-R-E-D-A-G VAD BLIR DET? FREDAG!! F*n vad skönt. Ikväll ska jag bara ta de lugnt. Lägga en filt om mig i soffan, med idol i tv-rutan. Tända ljus. Kanske en kopp glögg och några pepparkakor, går ju aldrig att bara ta en pepparkaka, eller kan du? Chris måste skriva en rapport, ett arbete från högskolan. Så han kommer ju ha mindre roligt.

Imorgon blir det en kortare sovmorgon. Chris och jag har fått låna bil av min kära syster yster. Då bär det av mot Sandra och Dan ute på landet. De flyttade in för inte så länge sedan, riktigt nyfiken på huset är jag! Sedan är det tänk att vi ska ta en kik på Nossebro marknaden.

Mysan gosar gärna i soffan

Lina.

NEDRÄKNING

Publicerad 2010-12-01 21:22:04 i Allmänt,


Nu kan nedräkningen till julafton börja, exakt 24 dagar kvar! För ett tag sedan läste jag min dagbok som jag skrev runt 8 års ålder. "Bara 100 dagar kvar till jul"..Då längtade man verkligen! XD Haha. Har ni några gamla dagböcker sparade? Eller något annat roligt från när ni var yngre?