Himmelsk lax i ugn

Publicerad 2012-05-06 21:04:35 i Mat & Bak,


Ingredienser:
Färsk lax
1 gul paprika
10 körsbärstomater (Dela ej, blir godare hela i ugnen)
5 cm purjolök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
Dill
En nypa salt/ flingsalt med citronsmak alt. citronpeppar

Tillbehör: Potatismos

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och hacka paprikan och purjon. Lägg det i en ugnsäker form tillsammans med hela körsbärstomater. Lägg laxen ovanpå och strö på svartpeppar och flingsalt med citronsmak (alt. citronpeppar).
Blanda grädde och creme fraiche i en bunke. Tillsätt dill, senap, salt och peppar. Blanda väl. Häll detta över lax- och grönsaksblandningen. In i ugnen ca 15-20 min.



Puss Lina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej