Koll på matbröd?

Publicerad 2012-05-08 09:51:56 i Allmänt,

Blev ganska förvånad själv när jag läste om det olika bröden. Lingongrova är ett bröd jag ätit mycket av, tycker det är jättegott och känns ganska nyttigt, trodde jag! Tunnbrödet trodde jag absolut inte var nyttigt och innehöll socker, men så fel man kan ha..Tur att jag bakar bröd själv med jämna mellanrum och äter en del knäckeröd :)


Dietisten skriver om Lingongrova: Högt innehåll av socker. Plus för att det innehåller en del rågmjöl, lite surdeg samt en relativet hög halt kostfibrer.

Dietisten skriver om Fazer Sviktat (tunnbröd): Innehåller lite socker och mycket fibrer. Ett nyttigt bröd trots att det saknar nyckelhålsmärkning.

Dietisten skriver om Pågen Hönökaka: Mycket socker, ger en snabb blodsockerhöjning när det inte finns så mycket fibrer som kompenserar.

Dietisten skriver om Fazer Frökusar (nyckelhålsmärkt!): Högt innehåll av protein tack vare innehållet av frön som även ger vitaminer, mineraler och en bra fettkvalitet.

Dietisten skriver om Skogaholms Solklart: Påminner om Frökusar. Bra innehåll av protein och bra fettkvalitet från solrosfrön. Något lågt innehåll av kostfibrer.

Dietisten skriver om Wasa morot och Solros: Plus för högt proteininnehåll som ger mättnad. Låg andel mättat fett och en hög andel nyttiga fettsyror från solrosfrön.

Dietisten skriver om Polarbröd Hällakaka: Innehåller mycket socker och lite fibrer.

/Lina

Kommentarer

Postat av: Mahlin

Publicerad 2012-05-08 12:15:55

Ah där se man.. kanske borde fimpa bröd emellanåt!

Postat av: Lina

Publicerad 2012-05-08 18:17:40

Eller baka eget ;) Då vet man till 100% vad det innehåller!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej