Kålpudding

Publicerad 2012-04-20 15:38:17 i Mat & Bak,

Dagens middag hemma hos mig;

KÅLPUDDING LCHF

600g vitkål
2 msk smör
600g köttfärs
2 msk vatten
2 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

• Sätt ugnen på 200 grader.
• Strimla vitkålen. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs sedan kålen ca 3 minuter, utan att den får färg.
• Blanda köttfärs, vatten, ägg, salt och peppar i en bunke. Färsen kommer vara ganska lös.
•Lägg halva mängden kål i en smord ugnsform. Lägg köttfärsen ovanpå och platta till. Fyll sedan på med resten av kålen.
• Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Jag tycker den är god att äta som den är, men ex på tillbehör är lingon, lingon blandat med keso, grönsaker, brunsås mm.


Inte den vackraste rätt, men så god!

Lina

Kommentarer

Postat av: c

Publicerad 2012-04-20 20:02:44

Älskar kålpudding men du glömde sirapen :-)

Postat av: Lina

Publicerad 2012-04-20 23:28:20

Ingen sirap i detta LCHF- recept! ;) Men jag vet att "orginalet" ska vara med sirap :)

Postat av: c

Publicerad 2012-04-22 08:04:12

Hihi ok

Kommentera inlägget här
Publiceras ej