INGEN MER KÄLLARE!!


FÖRE


EFTER



♥ Men det klart bästa är att Mysan har kommit hem igen! ♥
Till 1 bröd behövs:
1/2 pkt jäst
6 dl vetemjöl
5 dl durumvetemjöl
6 dl vatten
0,5-1 dl olivolja
salt & peppar
Fyllning:
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater, finhackade (i olja el vatten)
100 g kalamataoliver, finhackade
1 tomat, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, riven
färsk basilika och timjan, finhackad
salt & peppar
Värm vattnet till fingertemperatur och slå det över jästen som du smulat ner i en bunke. Tillsätt olivoljan och kryddorna och arbeta ner allt mjöl i ca 5 minuter. Ställ på spisen och låt jäsa i ca en halvtimme under duk (sätt samtidigt på ugnen på 175 C). När degen har jäst arbetar du ut luften och kavlar ut den till en rektangel, ca 0,5 cm tjock (blir ca 30×50 cm). Fördela fyllningen över degen och rulla ihop alltsammans och lägg på en smord plåt, degen ska bilda en rund längd så fäst ihop ändarna. Grädda i ugnen ca 45 minuter.
Jag hoppas ni också får en fin söndag/ Lina.