Citronkladdkaka

Jag kände för att testa något nytt och såg detta receptet i metro;
Syrlig citronkladdkaka
- 1 citron
- 150 gram smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften i skål.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner smör, mjöl och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30- (40) minuter.
- Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass, en lakritssås, pudrat florsocker och citronzest.
Jag hade kakan 30 min i ugnen, kunde haft den lite kortare för mer "kladdighet".